Sociale ontwikkeling met kunst voor kinderen

Met volle enthousiasme leren kinderen van 7 tot 14 jaar elke woensdagmiddag op een leerzame en speelse manier kennismaken met kunst. De positieve effecten worden vaak onderschat op gebied van sociale en geestelijke ontwikkeling.

Er is een ideale combinatie tussen leerdoelen en thema’s die de kinderen zelf kiezen. De leerlingen krijgen veel persoonlijke aandacht. Dit betekent dat persoonlijke wensen worden vertaald in deze lessen. Toonbeelden heeft reeds  veertien jaar ervaring met het geven van creatieve lessen aan kinderen.

Meld je aan voor het nieuwe seizoen : 


Toonbeelden heeft in het recente verleden, complete schoolprojecten gerealiseerd waarbij van groep 1 tot groep 8 maatwerklessen gemaakt en uitgevoerd zijn. Enkele referenties : Geerke in  Puiflijk, Kubus in Druten, De Waardenburg in Waardenburg, De Wijzer- Beneden-Leeuwen, De Octopus in Horssen, De Leeuwenkuil te Beneden-Leeuwen. De gerealiseerde workshops voldeden aan de normen op cultureel gebied van het ministerie van Onderwijs. 

Meld je direct aan
Vraag / antwoord over onze kindercursus

De meest gestelde vragen over onze cursus. Heb je aanvullend nog een vraag? Neem gerust Contact met ons op voor meer informatie. Natuurlijk kan je ons ook telefonisch bereiken op 0487-593248 of 06-22908068.

Wat zijn de kosten van de cursus?

De kosten zijn 8 euro per les. Het gedeelte tot de zomervakantie dient in één keer contant betaald te worden, dit zijn 21 lessen. (168 euro). Hierop vindt geen verrekening plaats.

Wat houd het programma precies in?

Belangrijke lesonderdelen zoals kleurmengen, vorm en compositie komen in het eerste gedeelte aan bod. Hiernaast zullen lesonderdelen tevens getoetst worden aan de kerndoelen van cultuureducatie. Belangrijk is het dat je kind zich op zijn of haar gemak voelt binnen Atelier Toonbeelden en zal er bij één van de eerste lessen een inventarisatie worden gemaakt van persoonlijke doelen van de kinderen.

Moet ik materiaal aanschaffen?

De eerste twee lessen zorgen we hier in het Atelier voor materiaal voor jullie. Hierna is het de bedoeling dat je zelf papier, kwasten en verf meeneemt. Een voordeel is dan dat je thuis ook kunt tekenen en schilderen als je daar zin in hebt.

Waar kan ik mijn materiaal aanschaffen?

In Beneden-Leeuwen zijn er twee locaties waar je het materiaal kan kopen:

BIJ DE ACTION: verf 6 tubes artist en co 2.95 euro, 10 penselenset 1.99 euro. Papier kun je per blok kopen maar je moet uiteindelijk minimaal 200 grams hebben, anders gaat het papier bobbelen. Dit is bij de Action niet altijd aanwezig.

BIJ DE WINKEL IN DE ZANDSTRAAT TE BENEDEN-LEEUWEN, MIKOLORO (locatie naast oude locatie Rabobank): verf rood, blauw, geel, zwart en wit, merk Reeves Intro, 120 ml. = 5 tubes totaal 15 euro. Kwastenset Reeves 6.95 euro. Papier 200 grams (24x32 cm) 20 vellen .

Een aardig verschil in prijs maar uiteraard ook nogal wat kwaliteitsverschil. De mooiste resultaten krijg je met de wat duurdere materialen.

Wanneer zijn de lessen?

De lessen zijn altijd op woensdagmiddagen van 14:00 tot 15:30 uur. We starten een tweede groep van 15:15 uur tot 16:45 uur. Tijdens de schoolvakanties is er geen les:
Carnaval (1 maart), Meivakantie (26 april en 3 mei), Helemvaart (24 mei). De laatste les voor de zomervakantie is woensdagmiddag 21 juni. De eerste les na de zomervakantie begint weer op 1 augustus.

Kom eens vrijblijvend langs in ons atelier

quotes Toon van Gelder (beeldend kunstenaar)
eigenaar van Atelier Toonbeelden Woonachtig te Boven-Leeuwen in het rustige Land van Maas en Waal.
Zijn werk bestond de afgelopen 25 jaar uit marketing en commercie.Vanuit zijn werk ontstond een duidelijke voorkeur voor het pakkend en onderscheidend beeldend maken van zeer gevarieerde boodschappen.
Hij volgde diverse cursussen schilderen bij de Katholieke Universiteit Nijmegen en bij regionale kunstenaars.In 2013 slaagde hij voor de opleiding teamcoach. De passie om zowel samen met bedrijven en met kinderen deze opgedane kennis over te brengen is groot.
Het inlevingsvermogen, de creativiteit en het enthousiasme zorgen voor geslaagde workshops, trainingen en lessen.Tevens verkoop of verhuur van schilderijen.
quotes